Powered By Blogger

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Şubat 2013 Pazar

tesisatçı arayanlara önerim


Su Tesisatı Tamircileri ile Çalışma



Yaşadığımız mekanlarda hayatımızın vazgeçilmez ihtiyacı olan suyu mutlaka kullanmamız gerekeceğinden bu ihtiyacı gidermek amaçlı bir sistem mutlaka bulunur. Bu ihtiyacın gerektirdiği şekilde organize edilen su tesisatları sadece kurulum aşamasında değil ilerleyen zamanlarda ortaya çıkan sorunlar karşısında fayda sağlamak amaçlı da hizmet verirler. Bireysel olarak çözmekte zorlanacağımız ya da bu işlemler için gerekli malzemelere sahip olmayacağımız durumlarda yardımlarına ihtiyaç duyduğumuz bazı kötü niyetli tesisatçılar eğer dikkat etmez isek önümüze çok ağır faturalar da çıkartabilirler. Su tesisatı tamircileri ile çalışma konusunda bu tarz bir sürprizle karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.
-Öncelikle karşılaşacağınız bir sorun ya da bakım faaliyetleri için seçeceğiniz tesisatçıların saatlik ücretlerini karşılaştırmanız gerekir. Bununla birlikte saat ücreti yüksek olan tesisatçının işini iyi yapması da her zaman gerçekleşecek bir durum değildir. Buna göre fiyatı yüksek ya da büyük bir firmanın görevlisi olan kişiler de özensiz iş yapabilmektedirler. Bu durumu engellemek için seçeceğiniz tesisatçının ucuz ya da pahalı ücretli olsuTesisatçı masraflarını düşürmenin bir diğer yolu da gördüğünüz en ufak bir olumsuz durumda telaşa kapılıp tesisatçılara başvurmamaktır. Buna göre küçük bir problemden dolayı çağırdığınız tesisatçı hem sizin bu işi anlamadığınızı düşünerek hem de telaş içinde olmanızdan yararlanarak fazla masraf çıkartabilir.
-Genel olarak su tesisatı sorunlarının büyük çoğunluğu tıkanma sorunundan kaynaklanmaktadır. Bunların da büyük çoğunluğunun yağ birikmesi sonucu olduğu görülmüştür. Bunun yanında özellikle banyo tesisatındaki tıkanıklıkların sebeplerinden en büyüğü saçlardır. Dış tesisat için önemli sorunlardan birisi olarak da boruların donması olabilir.
-Tesisatçı masraflarını azaltmak için başka bir yol da tesisat malzemelerini kendiniz edinmenizdir. Şöyle ki bir değişme veya montaj işinde tesisatçının vereceği malzeme daha pahalıya gelebilir veya tesisatçının çıkaracağı toplam fiyat sadece hizmet+malların fiyatından daha çok olabilir.
-Ekleyeceğimiz birkaç detay olarak tesisat sistemlerinizin ilk alındığında kaliteden yana olmanız tesisatçılarla ileride daha az muhattap olmanızı sağlar. Ayrıca yardım alacağınız tesisatçılardan kullanım konusunda püf noktaları öğrenmeniz sizin yararınıza olacaktır.n çevrenizden referanslı kişiler olmasına dikkat edebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel öneriler saolun